Keresés
Close this search box.

A háziállatok és a hőség

Mire figyeljünk a hőségben?

Ahogyan az emberek, úgy a kutyák és macskák is különbözőképpen viselik a hőséget. Esetükben nyilván sokat segít, vagy éppen ront a helyzeten a szőr hosszúsága, bár egyes vélemények szerint ez nem befolyásolja az aktuális hőérzetet. Azt azonban fontos tudni, hogy a nagyon fiatal, idősebb, vagy betegség miatt legyengült állatok esetében kiemelten érdemes figyelni a megfelelő hőmérséklet biztosítására. Ami mindenképpen fontos, hogy kertben tartott állatok esetében is nélkülözhetetlen egy árnyékos, hűvösebb sarok kialakítása, amit akár a kellően dús növényzet is nyújthat. Ez a szabadon tartott állatok esetében nem jelent problémát, hiszen ők amennyiben lehetséges megkeresik maguknak a kert hűvösebb pontjait, viszont a láncon tartott kutyáknak sok esetben igazi kihívás egy nyári napon árnyékos területet találniuk. Szintén nagyon fontos, hogy a házi kedvenceket soha ne hagyjuk a zárt autóban kánikula idején, ugyanis egy autó belső hőmérséklete ilyenkor percek alatt elérheti 60-70°C-t.

Hűtési lehetőségek a lakásban

A lakásban tartott állatok sincsenek sokkal jobb helyzetben, mint a kertben élő társaik. Egy-egy lakás elképesztő módon fel tud forrósodni kánikula idején, amit csak árnyékolással, kereszthuzattal, vagy légkondicionáló berendezéssel lehet enyhíteni. Az állatok számára lakásban és kertben egyaránt fontos a mindig elérhető közelségben lévő friss hideg víz, amelynek a megfelelő hőmérsékleten való tartásához egész nyugodtan használhatunk jégkockát. Sok kutyusnak és cicának felüdülést jelenthet egy földre terített vizes törülköző, amelyen biztosan kellemes perceket töltenek majd el.

Megosztás:

Kapcsolódó hírek

Idén is aszódi piknik!

2024. május 1-én ismét aszódi piknik a Szent István téren! A főbb programpontok 9:30 Frissítő jógamozdulatok — Aszód jóga 10:00
Tovább