Keresés
Close this search box.

Programok augusztusban

Augusztusban még javában tombol a nyár, ezért számos érdekes és izgalmas szabadtéri program várja az érdeklődőket országszerte.

Plácido Domingo

A világhírű spanyol operaénekes augusztus 10-én ad ingyenes koncertet a Papp László Sportarénába. Az eredetileg a Szent István Bazilika elé tervezett koncert a hatalmas érdeklődésre való tekintettel került más helyszínre. A kétrészes előadás során a népszerű operaáriák mellet különböző operett- és musical részletek is felcsendülnek, valamint a spanyol énekes hazájából ismert zarzuélákat is hallhat a közönség. Domingo mellett az által alapított Operalia énekverseny két felfedezettje, Angel Blue és Micaëla Oeste, valamint Pasztircsák Polina és a Virtuózok felfedezettje Váradi Gyula hegedűs is színpadra lép.

Időpont: 2016.08.10.
Helyszín: Papp László Sportaréna
Belépő: Ingyenes

Plácido Domingo

Sziget Fesztivál

Sziget

Idén 24. alkalommal kerül megrendezésre a Sziget Fesztivál, vagy röviden csak Sziget. Az egyhetes rendezvény túlzás nélkül nevezhető Európa egyik legnagyobb szabadtéri eseményének, ahová ezrével érkeznek a külföldi látogatók is. Az idei programsorozatot a -1. napon a Marky Ramone’s Blitzkrieg nyitja a legnagyobb fellépőnek pedig a világhírű popsztár, Rihanna tekinthető. Őt  olyan híres előadók követik, mint a Manu Chao La Ventura, a Muse, David Guetta, SIA és a Last Shadow Puppets.

Időpont: 2016.08.10. – 08.17.
Helyszín: Hajógyári sziget
Belépő: 19.900 Ft-tól

Mesterségek Ünnepe

Immáron 30. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét. A rendezvény idei fő témája a játék lesz, ezért a népi játékok tárgyai mellett, a hagyományőrző játékok is feltűnnek majd. Természetesen különböző fellépők és művészeti előadások is színesítik a négy napos programsorozatot. A meghívott országok között olyan vendégeket is köszönthetünk, mint Üzbegisztán és Kína. A rendezvénynek idén is a budai vár ad otthont.

Időpont: 2016.08.18. – 08.21.
Helyszín: Budai vár
Belépő: 2.000 Ft

Mesterségek Ünnepe

Aszód Fesztivál

25_aszod_fesztival

Az Aszódiak számára talán a legfontosabb esemény a 25. alkalommal megrendezésre kerülő Aszód Fesztivál, amely idén is a Szent István téren kerül megrendezésre. A háromnapos eseményen többek között Zséda és zenekara, St. Martin és Kovács Kati is a színpadra lép. Az idei rendezvényt is, a már hagyományosnak tekinthető tűzijáték zárja.

Időpont: 2016.08.19. – 08.21.
Helyszín: Aszód, Szent István tér
Belépő: Ingyenes

Budapesti Német Sörfesztivál

Az Allee melletti sétányon lesz megtalálható a Budapesti Német Sörfesztivál, ami a Németországból származó, házisörök mellett a kisüzemi és nagyüzemi sörfőzdék kínálatát is felvonultatja. A felhozatalban több olyan sör is megkóstolható lesz, ami Magyarországon egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán fordul elő.  Aki igazi különlegességre vágyik, az a bajor malátaital különlegességeket is megízlelheti.

Időpont: 2016.08.25. – 08.28.
Helyszín: Allee
Belépő: Ingyenes

Budapesti Német Sörfesztivál
Megosztás:

Kapcsolódó hírek

Előadás a gyereknevelésről

Az aszódi Csemete Csacsogó klub szervezésében Novák Ferenc előadása. Előadás és barátságos beszélgetés, a szélsőségektől mentes, örömteli nevelésről. Időpont: 2024.
Tovább