Keresés
Close this search box.

Hol érdemes fagyizni?

Augusztusban még javában tombol a kánikula, a hőségérzet enyhítése pedig legegyszerűbben valamilyen vízparton, esetleg egy hűsítő finomság társaságában oldható meg. Utóbbi esetben a fagyizók jelenthetnek megoldást, amelyek az utóbbi években valódi reneszánszukat élik, köszönhetően az egyre népszerűbb kézműves vonalnak és persze a nagynevű cukrászmesterek rég bevált receptjeinek is. Íme, néhány fagyizó, amit érdemes felkeresni a nyár utolsó és az ősz első heteiben.

Vári cukrászda

A Vári cukrászda 2003 óta várja az édesszájú közönséget Budapest szélén, a XVI. kerületben. Aki igazi különlegességeket keres, az itt garantáltan megtalálja. A kínálatban olyan ízek is felbukkannak, mint az arabkávé, a cékla, a kecskesajtos, az ánizsos karamellás körte, az indiai joghurt, a tokaji aszús vagy a pálinkás fagyi. Utóbbiakban bizony alkohol is található. A sor persze még hosszan folytatható lenne, a kínálat pedig napi szinten frissül. Fontos szempont lehet, hogy többféle íz tej- és cukormentes formában is színesíti a pultot.

Cím: 1162 Budapest, Szlovák út 86.

Vári cukrászda

SUGAR! shop – Újpest

SUGAR! Shop

Sokaknak ismerős lehet az újpesti Horváth cukrászda, aminek az emeletén 2006 óta üzemel az első SUGAR! Shop. Az azóta a belvárosban és Budán is jelen lévő üzlet, nem csak az ízlelőbimbókat, de a szemeket is kielégíti, ugyanis a sütemények a szivárvány minden színében pompáznak. A fagyipult kínálatában olyan ízek is megjelennek, mint a New York Cheesecake, a rágógumi, a pattogóscukorkás, vagy az Elvis mogyorója. Az idelátogatók két legyet is üthetnek egy csapásra, ugyanis a Horváth Cukrászda hasonlóan színvonalas kínálatot vonultat fel.

Cím: 1042 Budapest, Petőfi utca 35.

Pataki cukrászda

A közel fél évszázados Pataki cukrászda 1973 tavaszán nyitotta meg kapuit a vendégek előtt. Azóta többször is felújították és az üzletet is a Pataki család harmadik generációja viszi. Az épület méreteiből is látszik, hogy már régóta nem csak az érden élők közönségét, hanem a környékbeli települések, illetve a budapesti vendégek kiszolgálását is fontosnak tartják. A hagyományos ízek mellett itt is találhatunk különlegességeket, mint amilyen a mennyei banán és a görögdinnye fagylalt is.

Cím: 2030 Érd, Balatoni út 61.

Pataki cukrászda

Daubner Cukrászda

Daubner

A különböző torták és a sós aprósütemények miatt közkedvelt Daubner cukrászda a fagylaltok terén is kiválóan teljesít. A több, mint 100 éves múltra visszatekintő vendéglátóhely a mai napig kielégíti az édességre vágyók minden igényét. A kínálatból többek között a somlói, a tejszínes mandula, a rizs és a narancsos trüffel is kiemelkedik, utóbbiból pedig a torta is erősen ajánlott.

Cím: 1025 Budapest, Szépvölgyi út 50.

Megosztás:

Kapcsolódó hírek

Előadás a gyereknevelésről

Az aszódi Csemete Csacsogó klub szervezésében Novák Ferenc előadása. Előadás és barátságos beszélgetés, a szélsőségektől mentes, örömteli nevelésről. Időpont: 2024.
Tovább