Keresés
Close this search box.

Októberi mozipremierek

Októberben ismét a kicsik és a nagyok is találhatnak maguknak könnyed, vagy éppen izgalmas kikapcsolódást a hazai mozik változatos programkínálatában.

Kubo és a varázshúrok

A képzeletbeli Japánban játszódó történet főhőse az okos és jószívű Kubo, aki történetmesélésből él. Élete akkor vesz fordulatot, amikor önszántán kívül megidéz egy szellemet, akinek egy régi bosszú miatt üldözőbe veszi. A menekülés közben mellé szegődik a Majom és a Bogár, akik végig kísérik az izgalmasnál izgalmasabb kalandokon. Varázserejű hangszere is segítségére lesz szétszakadt családja egyesítésében és a gonosz szellemek legyőzésében.

Bemutató: Október 6.

Tűz a tengeren

A tűz tengere napjaink egyik legaktuálisabb témájáról, a bevándorlásról szól. Lampedusa Olaszország legdélebbi szigete, ahová az elmúlt években több százezer migráns érkezett, pedig az egykor nyugodt és békés sziget lakossága mindössze hatezer fő. Gianfranco Rosi rendező a dokumentumfilmen keresztül próbálja bemutatni, hogy miként változtak meg az aprócska szigeten élők mindennapjai, akik emberfeletti erőfeszítéseket tesznek a bajba jutott emberek megmentéséért.

Bemutató: Október 6.

Inferno

Aki látta a Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok című filmeket, annak biztosan ismerős lesz Robert Langdon professzor karaktere, akinek a bőrébe ismét Tom Hanks bújt. Langdonnak ismét menekülnie és nyomoznia is kell egyszerre, mivel titokzatos fenyegetés vette célba az emberiséget. A Dan Brown regénye alapján készült film a sorozat előző részeihez hasonló izgalmakat rejteget a nézők számára.

Bemutató: Október 13.

24 hét

A német filmdráma főhőse a karrierében sikeres és házasságában boldog Astrid, aki épp második gyermekét várja. Terhessége felénél azonban kiderül, hogy a gyermek Down-szindrómásnak várható. Ennek ellenére férjével vállalják a gyermeket, de később egy súlyos szívbetegséget is felfedeznek a magzatnál. A drámai helyzetben komoly döntést kell hoznia, ideje pedig egyre csak fogy.

Bemutató: Október 13.

Jack Reacher: Nincs visszaút

Ben Affleck a világ egyik legjobb könyvelőjét alakítja, akit felkérnek egy hatalmas robotokat tervező cég könyvelésére. A dokumentumokban több furcsaság is feltűnik neki és a cég egy munkatársának Dananak (Anna Kendrick). A kiderített hibák valakire nagyon rossz fényt vethetnek, ugyanis attól sem riadnak vissza, hogy végezzenek a könyvelővel, aki újdonsült társával együtt menekülni kényszerül.

Bemutató: Október 27.

Megosztás:

Kapcsolódó hírek

Előadás a gyereknevelésről

Az aszódi Csemete Csacsogó klub szervezésében Novák Ferenc előadása. Előadás és barátságos beszélgetés, a szélsőségektől mentes, örömteli nevelésről. Időpont: 2024.
Tovább