Keresés
Close this search box.

Kijutott az Eb-re a magyar válogatott


A magyar labdarúgó-válogatott Bulgária elleni döntetlenjével – még a selejtezősorozat befejezése előtt egy fordulóval – már biztosan kijutott a 2024-es Európa-bajnokságra. Ebből az alkalomból megvizsgáltuk, milyen kihívások és lehetőségek várnak a csapatra és a szurkolókra egészen a június 14-én Németországban kezdődő kontinensviadalig.

A magyar labdarúgó-válogatott Bulgária elleni győzelmével már biztosította helyét a 2024-es Európa-bajnokságon, de a selejtezősorozat még nem zárult le. Következő meccsüket vasárnap 15 órakor játsszák a Puskás Arénában, ahol Montenegrót fogadják. Bár a mérkőzésnek már nincs tétje, izgalmat ígér a telt házas stadion és a mintegy 60 ezer magyar szurkoló. Céljuk, hogy Szoboszlai Dominik vezetésével győzelemmel és veretlenül zárják a selejtezőket.

Hamaraosan kiderül, hogy mely csoportokban szerepel majd a magyar csapat a 2024-es Európa-bajnokságon. A csoportkör sorsolását december 2-án 18 órakor tartják Hamburgban, ahol a magyar válogatott valószínűleg a második kalapból várja a sorsolást, ami még függ a többi csapat eredményeitől is.

A magyar szurkolók már készülhetnek a németországi tornára, ahol nagy létszámban várják őket, ahogy azt a korábbi tornákon is láthattuk.

A jegyértékesítés már elindult, az első fázisban 1,2 millió belépőt értékesítettek. A második szakasz a csoportok sorsolása után, december 2-án kezdődik, és 2024-ben lesz még lehetőség jegyek vásárlására. A jegyek ára 30-tól 1000 euróig terjed.

A válogatott a 2024-es Eb előtt még négy felkészülési mérkőzést játszhat, mivel már biztosították helyüket a tornán. A játékosok májusban kezdik az együttes felkészülést, és várhatóan két edzőmérkőzést játszanak az Eb előtt.

A 2024-es Eb-keretbe a kapitányok már csak 23 játékost nevezhetnek majd be, az utolsó kerethirdetésre várhatóan május elején kerül sor.

Az Európa-bajnokság 2024. június 14-én kezdődik Németországban és július 14-én Berlinben zárul. Tíz városban rendezik a mérkőzéseket, és a magyar szurkolók számára könnyen megközelíthető lesz több helyszín autóval vagy busszal. Az UEFA ígérete szerint a jegytulajdonosok kedvezményes vonatbérletet is vásárolhatnak majd. A jegyek értékesítése 2024. január 17-től kezdődik.

Megosztás:

Kapcsolódó hírek

Előadás a gyereknevelésről

Az aszódi Csemete Csacsogó klub szervezésében Novák Ferenc előadása. Előadás és barátságos beszélgetés, a szélsőségektől mentes, örömteli nevelésről. Időpont: 2024.
Tovább