Strandok elérhető közelségben

Strandok elérhető közelségben

Még javában tart a nyár és sokaknak jól esne egy hűsítő csobbanás, de a Balaton és a Velencei-tó messze van, Budapestre pedig nem az év legmelegebb napjain érdemes ellátogatni, ráadásul itt többnyire csak medencés strandokra lelhetünk. Ilyenkor lehet hasznos felkeresni a Pest megyei természetes vízű strandok valamelyikét, ahol garantáltak a hűsölési lehetőségek.

Domonyvölgy – D-Beach

Leginkább a Velencei tó adottságai köszönnek vissza a Gödöllőtől néhány percre található Domonyvölgyi strandon. A D-Beach 14.000 nm-es homokos plázzsal, strandröplabda és strandfoci pályával várja a látogatókat. A nyugodtabb mozgást kedvelőket rendszeres jelleggel és ingyenesen jógaoktató fogadja. Az aktívabb elfoglaltságot keresők számára a quad-bérlési és lovaglási lehetőség is biztosított a közelben. A környéken több étterem és szálláslehetőség is található.

Távolság Aszódtól: 8 km
Utazási idő: kb. 12 perc
Belépő: 1490 Ft, gyermekeknek és nyugdíjasoknak: 1190 Ft, 3 éven aluliaknak: ingyenes

D-Beach

Göd – Szabadstrand

Felső-Göd

Sokan ódzkodhatnak a Duna vízétől, azonban a Gödön található szabadstrandok is kiváló bizonyítékai annak, hogy az egykor erősen szennyezett Duna vize, már olyannyira megtisztult, hogy nemrégiben kiváló minősítést kapott. Ennek köszönhetően többéves szünet utána, 2012-ben újra megnyitotta kapuit az alsó- és felsőgödi szabadstrand. Az ide látogatók találhatnak füves, homokos és kavicsos partokat is, az egyik legnagyobb előny pedig talán az, hogy sosincs tömeg, ami a strand méreteinek is betudható. A szolgáltatások közül nem hiányzik a mosdó, a zuhanyzó, az öltöző, a biciklitároló és a büfé sem.

Távolság Aszódtól: 35 km
Utazási idő: kb. 40 perc
Belépő: ingyenes

Pócsmegyer – Pázsit tófürdő

Aki a folyó vize helyett inkább tóban hűsíteni le magát, annak sem kell messzire mennie, ugyanis a nagyjából a Duna túloldalán megtalálja a pócsmegyeri Pázsit tófürdőt. A tóban nem csak fürdőzők, de a horgászok is örömüket lelhetik. A víz minősége hosszú évekre visszamenőleg mindig kiváló osztályzatot kapott. A láblógatás mellett aktívabb kikapcsolódást keresők is találhatnak elfoglaltságot, ugyanis focizáshoz, kézilabdázáshoz, strandröplabdázáshoz és vízilabdázáshoz is adottak a lehetőségek. A tófürdő közvetlen közelében is található zuhanyzó, öltöző, büfé, sőt még teraszos étterem is.

Távolság Aszódtól: 62 km
Utazási idő: 1 óra
Belépő: 600 Ft, gyermekeknek és nyugdíjasoknak: 300 Ft, 6 éven aluliaknak: ingyenes

Pócsmegyer

Rukkel-tó – Waterpark

Rukkel tó

A Rukkel-tó már 24 éve kínál lehetőséget a strandolásra, mondhatni töretlen sikerrel. A víz minősége itt is kiváló, a csobbanásra pedig hosszú vízi csúszdák is lehetőséget biztosítanak. Aki a tó közepén süttetné a hasát, az vízibiciklivel is bejuthat. Az sem jelent gondot, ha több napot töltene el ez a mesés helyen, ugyanis kempingezéshez is adottak a lehetőségek.

Távolság Aszódtól: 71 km
Utazási idő: 1 óra
Belépő: 1800 Ft, diákoknak: 1400 Ft, gyermekeknek: 1200 Ft