Keresés
Close this search box.

Programajánló szeptember utolsó hétvégéjére

Sajnos az indiánnyárnak úgy tűnik, hogy vége, de ennek ellenére még bőven akadnak szabadtéri programok, amelyek egy melegebb pulóverbe, vagy egy átmeneti kabátba bújva még bőven élvezhetőek. E heti programajánlatunkban már beltéri eseményeket is gyűjtöttünk olvasóinknak.

Szemrevaló Filmnapok

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum és a Svájci Nagykövetség, közös rendezvénye, ahol a német nyelvterületről való legújabb filemk közül 5 tematikus blokkban összesen 18 filmet vetítenek le. A filmek között a történelmi témájú művek mellett az aktuális problémákat boncolgató rendezéseket és régebbi klasszikusok feldolgozásait is megtalálhatják az érdeklődők. A bemutatásra kerülő alkotások közül több a legnívósabb filmfesztiválokon debütált, sőt olyan is akad, amely díjat is nyert. A filmeket négy városban, Budapesten a Művész Moziban, Pécsett az Apolló Moziban, Szegeden a Belvárosi Moziban és Debrecenben az Apolló Moziban is vetítik.

Időpont: 2016.09.22. – 10.06.
Helyszín: Országszerte, több helyszín
Belépő: változó áron

szemrevalo-filmfesztival-2016
2-corvin-szezonzaro-sorfesztival

2. Corvin Szezonzáró Sörfesztivál

A Corvin negyed a főváros egyik legdinamikusabban fejlődő városrésze, ahol idén második alkalommal rendezik meg a Corvin Szezonzáró Sörfesztivált. A kiállítók között olyan sörfőzdék kínálatával is találkozhatunk, mint az Igazi Csíki Sör, Primátor Magyarország, Sümegi Sörfőzde, vagy a Fóti Kézműves Sörfőzde. Természetesen nem csak a szomjat, hanem az éhséget is lehet majd csillapítani finom falatokkal. A hangulatról halk zene és érdekes előadások is gondoskodnak a hétvégén.

Időpont: 2016.09.22. – 09.25.
Helyszín: 1083 Budapest, Corvin sétány
Belépő: ingyenes

Design Hét Budapest 2016

Szeptember utolsó hete már megszokott módon a dizájn körül forog Budapesten. A szervezők a különböző érdeklődési köröknek megfelelően csoportosították a programokat, így bárki könnyedén megtalálhatja a kedvére valót. Idén a kiállítások mellett ismét lesznek workshopok, beszélgetések és különböző témájú előadások is, ahol külföldi, nemzetközileg elismert alkotók is megjelennek majd. A kulisszák mögé is bepillanthatunk a több helyszínen tartott dizájnsétákon, ahol számos tervező műhelytitkaiba pillanthatunk be.

Időpont: 2016.09.23. – 10.02.
Helyszín: Budapest, több helyszín
Belépő: változó áron

design-het-budapest-2016
world-press-photo-2016

World Press Photo 2016

A World Press Photo kiállítás évente több, mint 100 városban, közel 4 millió látogatót vonz világszerte. A legrangosabb utazó fényképkiállításként számon tartott esemény szeptember 23-án ismét Budapestre látogat. A néprajzi múzeumban egy egész hónapon át nyílik lehetőség arra, hogy megcsodálhassuk a 8291 beérkezett alkotás nyolc különböző kategóriába gyűjtött nyerteseit.

Időpont: 2016.09.23. – 10.23.
Helyszín: Néprajzi Múzeum, 1055 Budapest, Kossuth tér 12.
Belépő: 2100 Ft

20 éves a Hungarian Astronaut

A magyar könnyűzene egyik meghatározó alakja az Anima Sound System idén ünnepli Hungarisan Astronaut című albumának két évtizedes jubileumát. A magyar népzenei motívumokkal teletűzdelt lemez, nem csak hazánkban, de világszerte nagy sikert aratott. Szeptember 23-án az A38 hajón ünnepi újra játszas kereteiben hallgathatjuk meg a 20 éve készült számokat. A koncerten 30 DJ és zenei producer is tiszteletét teszi, így az albumon hallható kavalkád még színesebb lesz általuk.

Időpont: 2016.09.23.
Helyszín: A38, 1117 Budapest, Petőfi híd budai hídfő
Belépő: 3000 Ft

design-het-budapest-2016
Megosztás:

Kapcsolódó hírek

Előadás a gyereknevelésről

Az aszódi Csemete Csacsogó klub szervezésében Novák Ferenc előadása. Előadás és barátságos beszélgetés, a szélsőségektől mentes, örömteli nevelésről. Időpont: 2024.
Tovább