Keresés
Close this search box.

Novemberi mozipremierek

A november ismét rengeteg izgalmat tartogat, legalábbis a mozifilmek kínálatának tekintetében egész biztosan mindenki találhat kedvérevaló alkotást.

Doctor Strange

A világhírű idegsebész, Dr. Stephen Strange súlyos autóbalesetet szenved, melynek következtében élete tragikus fordulatot vesz. Kezei a sebészetre használhatatlanná válnak és semmilyen gyógymód nem használ neki. Utolsó reménye a Himalája csúcsai között található Kamar-Taj, ahol gyógyuláson túl egyéb furcsaságokkal is szembe találja magát és kezdetét veszi a sötét erőkkel szembeni küzdelem. A doktornak választania kell, vagy visszatér régi életéhez, vagy a világ szolgálatába állítja újonnan megszerzett mágikus képességeit.

Bemutató: November 3.

Érkezés

Az idegenekkel való találkozás már régóta foglalkoztatja az emberiséget, de a velük való kommunikációra eddig csak kevesen gondoltak. Az Érkezés ezt a kérdést feszegeti, Amy Adams főszereplésével, aki egy nyelvészt alakít a filmben. Az ő dolga, hogy megfejtse a földönkívüliek kommunikációját, amelyből kiderülhet milyen céllal is érkeztek. A hangulatért Denis Villeneuve rendező felel, aki már a Fogságban és a Sicario esetében is bizonyította rátermettségét.

Bemutató: November 10.

A martfűi rém

A magyar filmek kedvelőinek igazi csemege lehet A martfűi rém, amely megtörtént eseményeken alapul. A történet szerint Martfűn egy feltételezett tettes halálra ítélése után, újabb megrázó és rejtélyes halálesetek történnek, amelyek megfejtése egy fiatal kirendelt ügyész feladata. A film nem csak Magyarország egyik legemlékezetesebb nyomozására, hanem a kor politikai és emberi ellentéteire is igyekszik rávilágítani.

Bemutató: November 10.

Aladin legújabb kalandjai

A könnyedebb műfajok kedvelőinek lehet érdekes az Aladin legújabb kalandjai című, francia-belga vígjáték. Karácsony napján Sam, a főhős Párizs leghíresebb áruházából, télapónak öltözve próbál minél több ajándékot elcsenni, ám egy csapat gyerek keresztülhúzza a számításait és arra kérik, hogy mesélje el nekik Aladin történetét. A klasszikus történet Sam által modern köntösbe kerül és a kalandokban is bővelkedik.

Bemutató: November 10.

Legendás állatok és megfigyelésük

A Harry Potter történek világába repít bennünket a Legendás állatok és megfigyelésük című film. A főhős Göthe Salmander (Eddie Redmayne) professzor, a bűvös fenevadak és bestiák szakembere New Yorkba érkezik, hogy a muglik között bujkáló varázslók és boszorkányok közösségének segítségével megkeresse a városban élő szörnyeket. A történen nagyjából 70 évvel Potter születése előtt játszódik, a nézők pedig a varázslatos kalandok közben a varázsvilág múltját is megismerhetik.

Bemutató: November 17.

Megosztás:

Kapcsolódó hírek

Előadás a gyereknevelésről

Az aszódi Csemete Csacsogó klub szervezésében Novák Ferenc előadása. Előadás és barátságos beszélgetés, a szélsőségektől mentes, örömteli nevelésről. Időpont: 2024.
Tovább