Keresés
Close this search box.

Ma kezdődik az Olimpia Rióban

Az olimpiai lángot április 21-én gyújtották meg a hagyományoknak megfelelően Olümpiában és augusztus 4-én éjjel meg is érkezett Rio de Janeiroba.

Az első dél-amerikai város

A ma kezdődő XXXI. Nyári Olimpiai Játékok augusztus 21-ig tartanak. Az négy évente megrendezésre kerülő versenysorozatot először idén tartják dél-amerikai városban. A rendezés jogára Madrid, Tokió és Chicago is pályázott, azonban 2009. október 2-án Rio de Janeirora esett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság választása. A játékok befejeztével, szeptember 7-től 18-ig a 2016. évi nyári paralimpiai játékok kerülnek megrendezésre. Az eseményre 2015 márciusa óta lehet jegyet foglalni és összesen 7,5 millió darabot adtak ki belőlük.

A rekordok olimpiája

Idén minden eddiginél több, mintegy 10.500 olimpikon érkezik, hogy rész vegyen a játékokon. 2016-ban először két új résztvevő ország, Dél-Szudán és Koszovó sportolói is pályára léphetnek. Szintén az idei az első olimpia, ahol 28 sportág, 306 versenyszámában osztanak ki érmeket, új sportágként pedig a golfot és a 7 fős csapatokkal zajló rögbit üdvözölheti a közönség. Magyarországot 160 fős sportolói küldöttség képviseli, amelyből legtöbben az atlétika és az úszás különböző versenyszámaiban indulnak.

Megosztás:

Kapcsolódó hírek

Előadás a gyereknevelésről

Az aszódi Csemete Csacsogó klub szervezésében Novák Ferenc előadása. Előadás és barátságos beszélgetés, a szélsőségektől mentes, örömteli nevelésről. Időpont: 2024.
Tovább