Keresés
Close this search box.

Koncertajánló

Bár a barokk korszak Itáliai és Franciaországi utazás csak képzeletünkben lehetséges, a cselló hangjai által valóságos időutazást tehetünk. Fedezzük fel együtt e két zenei nagyhatalom kincseit, és merüljünk el a barokk korszak varázslatos hangulatában. Engedjük, hogy két cselló dallama elvigyen minket Velencébe, az Ospedale della Pietà-ba, ahol Vivaldi, az egyik legnagyobb zeneszerző működött, és a Napkirály, Versailles-i palotájába, a Palais-Royal-ba, amely a barokk Európa csodálata volt. (Szászvárosi Sándor ajánlásával)

Szászvárosi Sándor a magyarországi régi zene egyik kiemelkedő, energikus képviselője, számos régizene együttes alapítója, a magyarországi viola da gamba oktatás úttörője. Számos lemezen hallható, és a Hungaroton első magyarországi szóló viola da gamba felvételeit készítette vele, melyekről már több nemzetközi zenei szaklap is elismerően írt. Gyakori vendég a hazai és európai zenei fesztiválokon.

Baranyay Piroska, aki modern és barokk csellón, valamint gambán egyaránt otthonosan mozog, rendszeresen ad koncerteket Magyarországon és Európában. Nevességét a régi zenei együttesek első csellistájaként, aktív kamarazenészként, és 2018 óta a Liszt Ferenc Zeneakadémia barokkcselló tanáraként szerezte. Budapest, Berlin, London és Lübeck voltak tanulmányainak helyszínei, ahol olyan művészekkel tanult, mint Rados Ferenc, Onczay Csaba, Phoebe Carrai, Markus Möllenbeck, Jonathan Manson, Perényi Miklós és Troels Svane.

Tegyei Zoltán, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem diplomás hallgatója, a Bécsi Universitat für Musik und darstellende Kunst-n Gordon Murray és Augusta Campagne osztályában tanult, ahol 2015-ben MA csembalóművészként diplomázott. Számos mesterkurzuson vett részt, és fellépett már a bécsi és budapesti Bach héten, a Lange Nacht der Kirchen, a Collegium Pazmaneum, az Ars Sacra, a Börzsönyi Barokk Napok, a Művészetek Palotája, a Budavári Bach Fesztivál, valamint a Kapolcsi Művészetek Völgye rendezvényein, Berlinben és Lipcsében is.

Megosztás:

Kapcsolódó hírek

Előadás a gyereknevelésről

Az aszódi Csemete Csacsogó klub szervezésében Novák Ferenc előadása. Előadás és barátságos beszélgetés, a szélsőségektől mentes, örömteli nevelésről. Időpont: 2024.
Tovább