Keresés
Close this search box.

Kezdődik a fesztiválszezon!

Napokon belül kezdetét veszi az igazi nyári fesztiválszezon. Íme, néhány program, amit érdemes lehet meglátogatni az év legmelegebb hónapjaiban.

Open Road Fest

2016-ban is mindenkit szeretettel vár Magyarország legnagyobb motoros és zenei fesztiváljára, egyedülálló hangulattal. Külföldi világsztárok közül, a Helloween és a The Sweet, valamint a legnépszerűbb hazai bandák forrósítják fel az esték a hangulatát. A motorozás szerelmesei igazi  motorkülönlegességekkel, tesztvezetéssel, gyönyörű hölgyekkel és a hagyománynak számító felvonulással mulathatják az időt.

Június 8 – 12.,  Alsóörs

Budapesti Nyári Fesztivál

A 2016-os Budapesti Nyári Fesztivál kínálatában fellép a legnevesebb hazai művészek között Rost Andrea, Miklósa Erika, Kocsis Zoltán, Vásáry Tamás, Madaras Gergely, Héja Domonkos, a külföldi sztárok között pedig megtalálható lesz James Valenti, Yuja Wang, Marc Heller, Sébastien Guéze, Giuseppe Filianoti, Stacey Kent, a londoni Globe Színház és a Monte Carlo Balett társulata is. 2016 a romantika éve lesz!

Június 10. – Augusztus 28., Budapest

Utcazenészek Versenye

Több mint 50 banda, legalább 150 zenész, 5 napon át, napi 12 órában, Eger belvárosának 20 pontján. Az esemény különlegessége, hogy egri vállalkozók hirdetnek versenyt utcazenészeknek, vagy utcán zenélni hajlandó bandáknak. A tét nem kisebb, mint 1 millió forint. A tavaly nagy népszerűségnek örvendett rendezvény, idén is hasonló szórakozást ígér.

Június 12 – 16., Eger

Fishing on Orfű

A Pécs melletti Orfű – egész pontosan a Panoráma Camping – területén megrendezett fesztivál, igazi kuriózumnak számít, ugyanis a szervezői a más fesztiválok alkalmával leginkább a színpadon tűnnek fel. A 4 napos eseményről sokat elárul, hogy a bérletek másfél nap alatt elfogytak, így Rátgéber László és a Kispál és a Borz illetve a Kiscsillag énekese, Lovasi András idén is kitett magáért a szervezést illetően.

Június 22 – 25., Orfű

Utcazenészek Versenye

Az egyik legnagyobb múltú fesztivál a soproni Volt. Ahogyan az eddigi években, úgy idén is számos hazai és világsztár tiszteletét teszi a rendezvényen. A magyar élvonalból szinte mindenki jelen lesz, a nemzetközi előadók közül pedig, az Iron Maiden, a The Prodigy, Wiz Khalifa, Axwell A Ingrosso, a Slayer, Skillet, Paul Kalkbrenner és több más fellépő koncertjén is tombolhatnak az ide látogatók.

Június 29. – Július 2., Sopron

Balaton Sound

2016-ban immáron tizedik alkalommal rendezik meg a Balaton környéki fesztiválok legnagyobbikát, a Balaton Soundot. Az esemény nem titkolt célja, idén is elcsábítani Európa legnagyobb partyarcait, hogy öt napon keresztül olyan fellépők koncertjein tombolhassanak, mint Alan Fritzpatrik, Armin Van Buuren, Fritz Kalkbrenner, Steve Aoki, Paul Van Dyk, Sven Vath, vagy Martin & Garrix. A lassabb tempót kedvelők sem fognak csalódni, ugyanis az amerikai hip-hop szcéna legnagyobbjai közül érkezik Tyler The Creator, A$AP Ferg, Tyga, The Game és Chris Brown is jelen lesz az eseményen.

Július 6 – 10., Zamárdi

EFOTT 2016

Idén is Velencén kerül megrendezésre az ország legnagyobb hallgatói bulija. Az EFOTT azonban nem csak buli, hiszen a fesztivál szervezői évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a zenei események mellett, a hallgatók kulturális- és sport életének fellendítésére is, folyamatos látogatói rekordokat döntve. A 2016-os EFOTT házigazdája a Debreceni Egyetem és a Testnevelési Egyetem karöltve lesz. A látogatók kényelmének fokozására a szervezők Velence várossal összefogva területet is fejlesztenek.

Július 12 – 17., Velence

Campus Fesztivál

Az ország másik legnagyobb hallgatói bulija, a Debrecenben megrendezésre kerülő Campus Fesztivál. A Debreceni Nagyerdő árnyas rejtekében, néhány napra csak a fesztivál hangulaté a főszerep. Az egyre növekvő méretű fesztivál 2008-ban már országos hírnévvel, 2009-ben pedig új helyszínnel és világsztárokkal várta a látogatókat. Idén többek között a Therapy?, a Clean Bandit, Netsky és a Tankcsapda is a hangulat felelőse lesz.

Július 20 – 24., Debrecen

Művészetek Völgye

Egy ősi helyen, Márta István ötletének köszönhetően jött létre a mára kultusz eseménnyé érett rendezvény, a kapolcsi Művészetek Völgye. Itt egy olyan egyedi rendezvénnyel ismerkedhetnek meg a látogatók, ahol önfeledten veszhettek bele a művészetek világába, ahol udvarok, völgyzugok, kis utcák és falusi házikók alkotnak egy felejthetetlen élményt.

Július 22 – 31., Kapolcs

Sziget

Egy fesztivál, amit senkinek sem kell bemutatni. Egy fesztivál, ami a elsők között is az egyik legelső. Egy fesztivál, amire egy egész sziget megtelik. Ez a Sziget fesztivál, ahol évről évre a legszínesebb zenei felhozatal, a legváltozatosabb programok és a világ legkülönbözőbb pontjairól érkeznek a látogatók, hogy együtt töltsék azt a bizonyos egy hetet.

Augusztus 10 – 17., Budapest

SZIN

Szegeden évről-évre nagy sikerrel rendezik meg a Szegedi Ifjúsági Napokat, azaz a SZIN-t. Egyetemváros lévén, Szeged kiváló helyként szolgál egy ilyen nagyszabású rendezvény megtartásához. Az idei fellépők között a retro partyk egyik legnagyobb sztárcsapata, a 2Unlimited mellett, többek között a Milk & Sugar, Jasmine Thompson és a Boban Markovic Orkestar is fellép.

Augusztus 24 – 28., Szeged

Az említett események mellett számos fesztivál kerül még megrendezésre a nyári szezonban, amelyekről részletesen a programturizmus.hu oldalon találhatóak információk.

Megosztás:

Kapcsolódó hírek

Előadás a gyereknevelésről

Az aszódi Csemete Csacsogó klub szervezésében Novák Ferenc előadása. Előadás és barátságos beszélgetés, a szélsőségektől mentes, örömteli nevelésről. Időpont: 2024.
Tovább