Keresés
Close this search box.

Kezdődik a 2022-es téli olimpia

Ma kezdődik a XXIV. téli olimpia, melyen 15 sportág, 109 versenyszámában 2871 versenyző lép pályára. A magyar éremvárományosok legesélyesebbjei a Liu testvérek, akik rövidpályás gyorskorcsolyában már négy éve is arannyal térhettek haza. Nekik és az összes magyar résztvevőnek tiszta szívből szurkolunk!

Résztvevő országok

2019-ben a Doppingellenes Világszervezet az államilag támogatott doppingolás és a moszkvai doppingellenőrző laboratóriumban történt visszaélések miatt felfüggesztette Oroszországot. Ezt követően a Nemzetközi Sportdöntőbíróság is jóváhagyta az ország eltiltását, aminek értelmében az orosz sportolók nem képviselhetik hivatalosan Oroszországot az olimpián, és az orosz himnusz sem csendülhet fel. Az orosz versenyzők így az Orosz Olimpiai Bizottság (ROC) név alatt és egyedi zászló alatt vesznek részt a játékokon. 2022 januárjában Észak-Korea bejelentette, hogy nem küld sportolókat a téli olimpiára, megjelölve okként „az ellenséges erők fellépését és a járványt”.

Összesen 91 ország olimpiai bizottságai szereztek részvételi jogot. Haiti és Szaúd-Arábia először vesz részt a téli olimpián. Kenya egy sportolót indított volna, de visszalépett a részvételtől.

Megosztás:

Kapcsolódó hírek

Előadás a gyereknevelésről

Az aszódi Csemete Csacsogó klub szervezésében Novák Ferenc előadása. Előadás és barátságos beszélgetés, a szélsőségektől mentes, örömteli nevelésről. Időpont: 2024.
Tovább