Keresés
Close this search box.

Heti programajánló

Szeptember harmadik hétvégéje rengeteg izgalmas programot kínál, amelyek között a kisebbek és a nagyobbak is találhatnak kedvükre valót.

Nemzeti Vágta

A Nemzeti Vágtát idén is a megszokott helyszínen, azaz a Hősök terén kerül megrendezésre. A 9. alkalommal tartott eseményen lovashagyományok mellett, egyben a magyar városok és falvak ünnepe is. A három napos rendezvényen a lovassportoké lesz a főszerep, amelyek mellett a különböző korabeli lovasságok is bemutatásra kerülnek. A versenyre akár magánszemélyek is nevezhetnek, amelynek fődíja 5.000.000 forint. A családi fesztiválon számos további program is várja az érdeklődőket, az ország konyhája mellett, a vitéz bemutató és a jótékonysági sztárfutam is izgalmas perceket ígér.

Időpont: 2016.09.16. – 09.18.
Helyszín: 1146 Budapest, Hősök tere
Belépő: 4000 Ft

Nemzeti Várgta
Édes Napok

Édes Napok

A korábban a budai Várban megrendezett eseménynek idén a Bazilika előtti Szent-István tér és a Zrínyi utca ad otthont. A rendezvény ismét az ország legédesebb hétvégéjeként kerülhet a naptárba, ahol hazánk legfinomabb édességeit kóstolhatják, illetve vásárolhatják meg látogatóink. Egy ország imázsának is nagyon jót tesz, ha méltán híres gasztronómiáján keresztül is megismerik és megszeretik az oda látogató turisták, aki körében szintén ez az egyik legérdekesebb és legtrendibb téma, amelynek szerves része a desszertek világa is.

Időpont: 2016.09.16. – 09.18.
Helyszín: 1051 Budapest, Szent István tér 1.
Belépő: Ingyenes

Ars Sacra Fesztivál

Szeptember 17-én országszerte több helyen is megnyitják kapuikat a templomok és különböző rendezvényekkel várják az érdeklődőket a Nyitott Templomok Napján, amely egyben a tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Ars Sacra Fesztivál nyitónapja is. Az egyhetes rendezvénysorozat keretein belül meghallgathatjuk Snétberger Ferenc gitárkoncertjét a Vígszínházban, Szabó T. Anna, Lackfi János és az Anima Musicae Kamarazenekar előadását a Magyar Nemzeti Múzeumban és Balázs Elemér jazz muzsikáját az Árpádházi Szent Erzsébet-templomban.

Időpont: 2016.09.17. – 09.25.
Helyszín: Budapest, Több helyszín
Belépő: Ingyenes

ars-sacra-fesztival
vonatok-hetvegeje

Vonatok hétvégéje a Miniversumban

A gyerekeket a vasutak varázsa, a felnőtteket pedig a bámulatos részletesség kápráztathatja el a Vonatok hétvégéjén, a Miniversumban. A 300 négyzetméteres terepasztalon, 1200 méter hosszú vágányhálózatot építettek, amely Magyarország, Ausztria Németország tájain fut keresztül. A játszóházban a kisebbek külön foglakozásokon vehetnek részt, a nagyobbak pedig megtudhatják, hogyan épült a Miniversum.

Időpont: 2016.09.17. – 09.18.
Helyszín: 1061 Budapest, Andrássy út 12.
Belépő: 1700 Ft – 2400 Ft

Színházak Éjszakája 2016

Szeptember 17-én összesen 30 színház közreműködésével kerül megrendezésre a Színházak Éjszakája. A különleges programsorozat kereteiben a nézők bepillanthatnak a kullisszatitkokba, a színészi játék rejtelmeibe, és a színházak egyedi légkörébe. A résztvevő színházak között megtalálható lesz többek között a Magyar Állami Operaház, a Budapesti Operettszínház, a Katona József Színház, a Vígszínház és számos más színház is.

Időpont: 2016.09.17.
Helyszín: Budapest, Több helyszín
Belépő: 150 – 2500 Ft

szinhazak-ejszakaja
Megosztás:

Kapcsolódó hírek

Előadás a gyereknevelésről

Az aszódi Csemete Csacsogó klub szervezésében Novák Ferenc előadása. Előadás és barátságos beszélgetés, a szélsőségektől mentes, örömteli nevelésről. Időpont: 2024.
Tovább