Keresés
Close this search box.

Ebzárlat és legeltetési tilalom Galgamente térségében

A Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatala ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el a Galga menti településeken.

A vörös rókák veszettség elleni orális immunizálása miatt, 2017. április 3. és április 6. között csalétek vakcinát szórnak ki. Az ezt követő 21 napon keresztül, április 27-ig a Gödöllői Járási Hivatal ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.

Az érintett települések: Aszód, Bag, Csömör, Dány, Domony, Erdőkertes, Galgahévíz, Galgamácsa, Gödöllő, Hévízgyörk, Iklad, Isaszeg, Kartal, Kerepes, Kistarcsa, Mogyoród, Nagytarcsa, Pécel, Szada, Tura, Valkó Vácegres, Vácszentlászló, Veresegyház, Verseg, Zsámbok

Az ebzárlat időtartama alatt a kutyákat és macskákat elzárva, illetőleg megkötve úgy kell tartani, a sétáltatás csak pórázzal és szájkosárral lehetséges. A vakvezető, segítő és terápiás kutyák, valamint a katasztrófamentő és fegyveres testületek ebei felmentést élveznek a korlátozás alól.

A legeltetési tilalom alatt az állatok legeltetése az adott településen belül az erre kijelölt helyen, ilyen hely hiányában a lakott település határától számított 500-100 méteren belül kell megszervezni.

forrás: aszod.hu

Megosztás:

Kapcsolódó hírek

Előadás a gyereknevelésről

Az aszódi Csemete Csacsogó klub szervezésében Novák Ferenc előadása. Előadás és barátságos beszélgetés, a szélsőségektől mentes, örömteli nevelésről. Időpont: 2024.
Tovább